Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Lindström har skött om Baltic Star under tiden den legat i hamn i Lunde. ”Jag tror nog att båten ganska säkert är såld, men allt kan ju hända”, säger han. Foto: Pierre Ragnehag/SVT, Hans Lindblom/SVT

Uppgifter: Skandalbåten i Lunde såld till Göteborgsföretag

Uppdaterad
Publicerad

Än så länge ligger den förtöjd vid hamnen i Lunde, strax intill Sandöbron – länets mest kända, eller möjligen ökända, fartyg Baltic Star. Enligt uppgift har den nu sålts. Troligen.

– Allt kan ju hända, säger Stefan Lindström, ansvarig för skötseln av fartyget.

Hot om dryga böter om inte båten flyttas har fått relationen mellan ägaren Leif-Ivan Karlsson och Kramfors kommun att bli helt bottenfrusen.

Men nu har fartyget – enligt uppgift – slutligen sålts. Ett Göteborgsföretag vill rusta upp det 71-åriga fartyget för att trafikera sträckan Göteborg – Travemünde.

M/S Baltic star

Avtal på väg att skrivas under – troligen

Enligt uppgift från Stefan Lindström ska ett avtal skrivas under på onsdagen.

Stefan Lindström har ansvarat för att sköta om båten. Nu ska den bogseras till Gustavik, ett varv en halvmil söderut. Här finns Norrlands enda riktigt stora torrdocka, stor nog att hantera ett 100-metersfartyg.

– Men maskinerna är i bra skick, poängterar Lindström.

Fortsättning i den här affären lär garanterat följa.

I klippet berättar Stefan Lindström om båtens framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M/S Baltic star

Mer i ämnet