Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Abdullatif pratar med sin familj så ofta han kan, men ofta fungerar inte kommunikationen helt felfritt. Foto: Emil Hammarström /SVT

Abdullatif i Sundsvall känner sig maktlös efter jordbävningen i Syrien och Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Jordbävningen skakade om Turkiet och Syrien rejält natten mot måndag och tusentals människor har omkommit och ännu fler är drabbade av konsekvenserna naturkatastrofen bär med sig.

Abdullatif Haj Mohammad, som arbetat på SVT Västernorrland, har större delen av sin familj bosatt utanför Aleppo i Syrien.

– Jag känner mig fängslad, jag kan inte åka dit och hjälpa till. Jag och min syster som bor utanför Syrien försöker på ett eller annat sätt att hjälpa mina föräldrar och syskon.

Kontakten med familjen är begränsad, internet och mobiltelefoner fungerar sporadiskt i vissa områden. Han är glad över att hans familj bor en bit utanför staden Aleppo och inte befinner sig i de värst drabbade områdena, samtidigt går tankarna till dem som bland annat befinner sig i flyktningläger i landet.

– Det finns ingenstans att gå, de som bor på gränsen till Turkiet och hamnar mitt emellan. Det saknas infrastruktur helt och hållet, säger Abdullatif Haj Mohammad.

Se klippet ovan för att höra Abdullatif berätta om hur orolig han är för sin familj i Syrien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet