Facebooksida försöker förmå medlemmar i Norra Skog att bilda opinion mot nedläggning. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Aktionsgrupp vill skapa opinion bland Norra Skogs medlemmar

Uppdaterad
Publicerad

Personerna bakom en facebooksida försöker få Norra Skogs medlemmar att värna om glesbygden och sågverket i Östavall. Bland annat har de lagt ut brevväxlingen mellan sig och styrelsen i Norra Skog.

I ett långt inlägg på facebooksidan går det att läsa om brevväxlingen mellan personerna bakom sidan och Norra Skogs styrelse. Frågor som berör avvecklingen av sågen och hur den hittills har gått till, och svar från Norra Skog som väcker fler frågor, har lagts ut.

Enligt Håkan Sjölander, en av medförfattarna till breven som skickats till Norra Skog, handlar det om att uppmärksamma Norra Skogs medlemmar om att allt kanske inte har gått rätt till.

Östavallssågen

– Det finns 27 000 delägare i Norra Skog. Jag vill egentligen att alla ska få reda på vad som händer i Östavall.

Påverka innan styrelsemöte

27 augusti ska Norra Skog hålla ett styrelsemöte och innan dess hoppas Håkan Sjölander att åtminstone några i styrelsen tänkt om vad gäller Östavalls sågverk.

– Vi vill att de skjuter upp beslutet tills de har förhandlat med den köpare som finns. Sedan hur den förhandlingen går, det är inte i mina händer. De kanske inte kommer överens men jag vill med 100 procent säkerhet veta att man skjuter upp mötet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östavallssågen

Mer i ämnet