SVT:s Thomas Sundberg rapporterar från platsen i Undrom där jägaren försvann. Foto: SVT

Älgjägare spårlöst försvunnen i Undrom – hittad på tisdagsförmiddagen

Uppdaterad
Publicerad

Den älgjägare i 60-årsåldern som sedan måndagskvällen varit spårlöst borta i skogarna kring Undromsbodarna i de östra delarna av Sollefteå kommun har hittats vid liv, uppger polisen.

Enligt älgjägarens kamrater i jaktlaget hade mannen sagt vid 19-tiden på måndagskvällen att han skulle gå och hämta något i sin bil, men kom aldrig tillbaka. Sedan jaktkamraterna själva letat efter honom längs vägar och stigar utan resultat larmades polisen vid 21.45-tiden.

Under sena kvällen söktes älgjägaren av polispatruller med hund och drönare, men mannen gick inte att finna.

Fjällräddningen

– Sökandet kommer att trappas upp nu under morgonen och vi tar hjälp av fjällräddningen, en helikopter med värmekamera och fler hundpatruller, sa David Levy, vakthavande befäl vid polisens region nord, till SVT vid halvsjutiden på tisdagsmorgonen.

– Det handlar om en fullt frisk människa vad vi vet, som tycks ha gått vilse.

Även försvarsmakten har deltagit i letandet under förmiddagen.

På benen

Strax före klockan tio kunde polisen dock meddela att mannen återfunnits vid liv.

– Det var helikoptern som upptäckte mannen gående i terrängen, inte långt från den plats där han försvann. Han har nu tagits om hand av sjukvården för undersökning. Det är förstås väldigt glädjande att han hittats och att han var på benen när han upptäcktes, säger Hans Björner, lokalpolisområdeschef för södra Ångermanland.

Vad har hänt?

– Det vet vi inte närmare, men mycket talar väl för att han helt enkelt gått vilse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.