Veckan som kommer ska all driftpersonal permetteras på Sundsvall-Timrå Airport, enligt flygplatschef Frank Olofsson Foto: SVT

All driftpersonal permitteras på Sundsvall-Timrå flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Med endast ett ankommande och avgående plan per dygn kommer nu all driftpersonal på Sundsvall-Timrå airport att bli permitterade.

Med anledning av alla inställda flyg på grund av coronaviruset kommer 60 personer, som arbetar med driften, att permitteras.

– Vi fick på fredagen veta att vi omfattas av regeringens stödpaket, säger flyplatschef Frank Olofsson.

Mycket personal över

Från att ha varit igång från 04.45 på morgonen till midnatt har nu flygplatsen endast ett flyg som ankommer och avgår på kvällen.

– Det innebär förstås att vi har mycket personal över, säger Frank Olofsson.

Sundsvall-Timrå är en beredskapsflygplats och har därmed ett samhällsansvar. Den personal som permitteras kommer att jobba 40 procent.

Flyplatsen ska kunna användas dygnet runt

– Det handlar om att ambulansflyg, fångtransporter, polishelikoptrar och försvaret måste kunna använda flyplatsen med en timmes varsel dygnet runt, säger Frank Olofsson.

Hur många som berörs av permitteringen av den administrativa personalen är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet