Se bilderna från den dramatiska olyckan på Dannerotravet! Foto: Kanal 75Visa alla (2)
Visa alla (2)

Se bilderna från olyckan på travet i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Det var i lopp 2 som en häst skyggade och tre eller fyra hästar kom lösa och två kuskar blev liggande på travbanan.

Det var vid torsdagens V4-tävlingar på Dannero i Kramfors som olyckan inträffade. Mitt i lopp två ska en häst i ledande position ha skyggat för någonting. Det resulterade i att flera ekipage kolliderade. Ett ögonvittne som SVT varit i kontakt med berättar:

– Tre, eller fyra hästar sprang ihop. Det gick så fort så jag hann inte riktigt se hur många. En av kuskarna hamnade på marken och rörde sig inte.

Foto: Andreas Söderberg Vestin

– Den andra kusken stod upp, men la sig ner efter en liten stund, berättar ögonvittnet som uppskattar att det tog mellan 20 och 30 minuter innan ambulans var på plats.

I väntan på ambulanserna togs de skadade om hand av banpersonalen. Efter en stund meddelades via högtalarna att ambulans hade fört skadade till sjukhus.

Mår efter omständigheterna bra

Två kuskar fördes till sjukhus. Enligt travbanechefen Jens Berglund var en av kuskarna medvetslös under en kort stund men fick sedan tillbaka medvetandet, han ska sedan klagat på ryggsmärtor. Den andre kusken klagade över bröst- och ryggsmärtor.

Tävlingarna avbröts först men på ATG:s hemsida framgår att tävlingarna är försenade med 50 minuter. Lopp 2 har beslutat köras som sista lopp under dagen. Av startlistan framgår att fem ekipage strukits efter incidenten.

Kusken som satt i sulkyn och som var vållande till olyckan döms, enligt Travronden, till 1200 kronor i böter. Hästen åläggs med startförbud och ska uppvisas i kval.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer