Bland totalt 155 målsägare i målet mot Rakhmat Akilov finns familjen Kuscu från Ånge. I dag vittnar de. Foto: SVT

Ångefamilj bland 155 målsägare vid terrorrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Ångefamiljen Kuscu finns med bland alla dem som kallats som vittnen vid terrorrättegången mot Rakhmat Akilov. De vittnar i Stockholms tingsrätt i dag, och SVT Västernorrland är på plats.

Serdar och Derya Kuscu var med sina två söner, då sex och sju år gamla, på Drottninggatan i Stockholm den 7 april förra året när terrorattentatet inträffade.

Rakhmat Akilov hade just börjat sin vansinnesfärd nerför gågatan i den stulna lastbilen, och familjen Kuscu tillhörde dem som i sista stund lyckades komma undan genom att kasta sig åt sidan och in i en butik när lastbilen kom farande och mejade ner allt i sin väg. Sammanlagt fem personer dödades.

Terrordådet i Stockholm

Vittnar i målet

För en och en halv månad sedan började rättegången i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt mot Akilov som åtalats för terroristbrott.

Familjen Kuscu är fyra av totalt 155 målsägande. I dag onsdag, nästan ett år efter dådet, hörs de som vittnen i målet.

– Det känns viktigt att få berätta vad som hände, säger Derya.

– Det är viktigt att Akilov får sitt straff, säger Serdar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet