Hur kan man som vuxen människa vilja söka upp minderåriga. Jag är arg besviken och ledsen, säger Angelika Szmelcer. Foto: Claudio Bresciani, TT/Privat

Angelika slutade spela Wordfeud – ”Jag tar ingen skit”

Uppdaterad
Publicerad

I journalistudenternas granskning av spelappen Wordfeud framträder barn efter barn som kränkts av män. I några fall har männen också fällts för sexuella ofredanden och i något fall till och med för våldtäkt.

I granskningen framträder Jonna 14, Ida 12 och Alice 13.

Även Angelika Szmelcer från Trelleborg tillhör de barn som utsatt för de vuxna männens närmanden.

– De gav sig snabbt tillkänna och undrade hur gammal jag var, vilka kläder jag bar och vilken färg jag hade på trosorna, berättar hon.

Har slutat spela Wordfeud efter sexuella anspelningar

Angelika har spelat Wordfeud men saknat kompisar som gjort detsamma och därför har hon använt funktionen att spelet slumpar fram spelare att spela mot, och det är där de anonyma männen dykt upp. Ofta rakt på sak, berättar hon. Deras avsikt är inte att spela i första hand utan att hitta barn.

Idag har Angelika Szmelcer slutat spela Wordfeud. I chattforumet kunde det först komma en komplimang, men sedan är det vanligt att det övergår i sexuella anspelningar. Ibland grova.

– Jag tar ingen skit. När jag märkte deras verkliga avsikt så frågade jag rakt ut om dom tänkte fortsätta att spela eller inte. Samtliga gav upp matchen direkt. Andra ignorerade mig eller blev aggressiva, berättar hon.

”Arg, besviken och ledsen”

Vad tänker du om det här?

– Ja, det är fruktansvärt. Jag undrar vad som gått så snett hos de här männen och vad det beror på. Hur kan man som vuxen människa vilja söka upp minderåriga. Jag är arg, besviken och ledsen, säger Angelika Szmelcer.

Samtidigt är det en verklighet som hon menar att barn och unga möter på flera forum på nätet.

Hela granskningen finns tillgänglig på journaliststudenternas sajt för undersökande journalistik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.