Skicrosstjärnan Anna Holmlund kan nästan gå igen. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Anna Holmlund: ”Nu kan jag nästan gå”

Uppdaterad
Publicerad

Den svårt skadade skicrosstjärnan Anna Holmlund fortsätter att göra framsteg i sin rehabilitering. Under lördagen ska hon köra ett cykellopp vid Höga kusten och idag tog hon sina första steg framför en kamera, näst intill på egen hand.

I morgon kör Anna Holmlund cykelloppet Norafjärden runt tillsammans föräldrarna Lars och Margareta. 3,5 mil i specialcykeln men Anna verkar inte bekymrad inför utmaningen. Hon ska klara det.

– Jag hoppas det, jag tror det, säger hon.

Anna Holmlund

Cyklar i 50 km i timmen

Anna och pappa Lars tar en tur på tandemcykeln där man sitter bredvid varandra, de får snabbt upp farten och Anna berättar att hon kommit upp i 50 kilometer i timmen som snabbast.

– Jag brukar fråga Anna om vi ska vila ibland men då säger hon, varför då, berättar Lars och skrattar.

Cyklandet är en del av rehabiliteringen och träningen ger effekt. Anna avslöjade nyligen att hon gjort ytterligare ett stort framsteg.

– Jag kan nästan gå om någon håller i mig eller om jag håller i någon, förklarar hon.

Målmedvetenheten ger resultat

Än en gång visar Anna Holmlund att hennes målmedvetenhet ger resultat, hon reser sig upp och för första gången framför en kamera går hon i stort sett på egen hand. Mamma Margareta behöver bara finnas med som stöd.

Målsättningen just nu är nu är att kunna gå helt själv, ett stort steg med tanke på de skador hon ådrog sig i den svåra olyckan men för Anna tycks det bara vara en självklarhet.

– Ja, jag ska gå bara säger hon och mycket tyder på att hon kommer att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna Holmlund

Mer i ämnet