SVT:s Anna Quayle om orättvisorna inom topphockeyn

Uppdaterad
Publicerad

Vår serie om orättvisorna inom topphockeyn har väckt stor uppmärksamhet men förbundet och föreningarna bollar poblemet mellan varandra, säger SVTs Anna Quayle

Aktiva och ledare från hela landet har uppmärksammat vår serie om orättvisorna inom topphockeyn. Såväl förbundet som föreningarna medger att villkoren är ojämlika och att självklarheter som medicinsk kompetens vid herrmatcherna saknas vid damernas matcher.

Alla är ense om problemet men någon lösning finns inte i sikte, förklarar Anna Quayle som tillsammans med Thomas Sundberg granskat orättvisorna i elithockeyn.

– Det verkar handla om pengar. Det kostar att ha matchläkare och ambulans på plats. Kanske hockeyförbundets läkarförening, som nu får en representant från damhockeyn börjar arbeta mer aktivt med de här frågorna, säger Anna Quayle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skador inom ishockeyn

Mer i ämnet