• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Svartvadet: ”Förbundet måste ta första steget”

Uppdaterad
Publicerad

Modo hockeys general manager, Per Svartvadet, menar att det är hockeyförbundet som måste leda vägen mot jämlika läkarkrav inom elithockeyn.

Ishockeyn är hårt skadedrabbat – även på damsidan. Men en damspelare som skadas under match kan inte räkna med samma hjälp som en herrspelare på samma nivå – det visar SVT:s gransning.

I Riksserien, damernas högsta liga, finns varken krav på matchläkare eller ambulans.

Skador inom ishockeyn

– Det är bra att det uppmärksammas och det ska väl egentligen inte vara någon skillnad när det är samma sport, men nu är det så och det är kanske så att den biten inte har följt med när hockeyn har utvecklats, säger Modos GM Per Svartvadet till SVT Nyheter Västernorrland.

”Förbundet som sätter normerna”

Enligt Svenska ishockeyförbundet är det klubbarna som ska bekosta och driva utvecklingen mot en mer rättvis matchvård.

Per Svartvadet håller inte med:

– Det är hockeyförbundet som sätter normerna för vad som krävs på dam- och herrsidan, så de måste ta det första steget. I ett andra skede är det vi klubbar och i ett tredje vi som individer. Men förbundet måste börja med vilka riktlinjer som gäller.

Se hela intervjun i inslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skador inom ishockeyn

Mer i ämnet