Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anneli Svahn åkte långt för att köpa surströmming som det råder brist på inför premiären. ”Det finns ingenting att få tag på”, säger Emil Larsson som är butiksägare i Söråker. Foto: SVT

Anneli åkte 40 mil för att få tag i surströmming: ”Har sju burkar”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag är det surströmmingspremiär – men på grund av strömmingskrisen ekar många hyllor tomma. Anneli Svahn i Söråker åkte nästan 40 mil enkel väg till Robertsfors i Västerbotten för att se till att hon kan ha klassikern på bordet.

– Jag fick köpa sju stycken, säger hon. 

Men andra personer vi har pratat med i en matbutik i Söråker, Timrå kommun har inte lika många burkar på lager. Susanne Lagergren har en hemma medan Lennart Pettersson är rädd att han kanske blir utan i år.

– Det ser tyvärr mörkt ut, det finns inget att få tag på. Det är säkert 20 stycken som har ringt varje dag den här veckan och frågat, säger butiksägaren Emil Larsson.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.