Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annelie Dunderhake berättar att hon blev angripen och biten när hon skulle dra sina hundar därifrån – se och hör henne här. Foto: privat / Patric Sellén SVT

Annelie i Njurunda: Jag attackerades av en varg

Uppdaterad
Publicerad

När Annelie Dunderhake i Njurunda söder om Sundsvall släppte ut sina hundar på tomten härom morgonen uppstod det plötsligt, enligt henne, ”världens liv”.

Hon berättar att hon då går ut – och ser sina två hundar i fullt slagsmål med en varg. När hon går dit för att dra sina hundar därifrån blir hon själv angripen. Hör hennes historia i videon här.

Händelsen ska ha inträffat förra onsdagen. När det hon beskriver som en varg flytt ut i skogen och hon lyckats få in sina både upprivna och bitskadade hundar i huset åkte Annelie Dunderhake direkt till akuten på Sundsvalls sjukhus med svåra bitsår på fotleden och handen.

– Jag fick en stelkrampsspruta och penicillin, ”mot viltbett” står det på förpackningen.

Men var det en varg?

– Den var så nära, jag hade den precis framför mig. Det var en varg, säger hon tvärsäkert.

Men Länsstyrelsens naturvårdshandläggare och viltexpert Peter Nilsson, som var där samma dygn, säger att de spår han undersökte inte är från varg.

Inget oprovocerat

Annelie Dunderhake vill betona att det som hänt inte är en ”oprovocerad vargattack”.

– Det var ju inte så att jag var ute och gick med mina hundar och så kom en varg från ingenstans och angrep oss. Jag tror att den tagit sig in på tomten och blev överraskad och kände sig trängd.

Händelsen är polisanmäld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västernorrland
Mer Nyheter