Landslagsbacken om smällen

Uppdaterad
Publicerad

Modos Johanna Olofsson fick en hjärnskakning under lördagens Riksseriematch – Leif Boork är kritisk till att det saknades läkare att rådgöra med.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork fick i eftermiddag sitt femte återbud till helgens fyrnationsturnering: Modos back Johanna Olofsson som skadade sig i matchen mot Linköping i lördags.

– Jag ville vara först in till pucken och tappade klubban och sedan var jag inte riktigt beredd på smällen. Hon tryckte till lite den andra tjejen och jag slog huvudet i listen och blev liggandes lite efteråt, berättar Johanna.

Skador inom ishockeyn

– Det är lätt att vara smart så här i efterhand, men jag ville spela vidare. Det var ett beslut jag tog och det tog jag själv.

Leif Boork är kritisk till att det saknades läkare på plats att rådgöra med.

–  Hon fick senare ringa till landslagsläkaren, konstaterar han.

– Det borde ju finnas läkare och sjukvårdspersonal på plats när tjejerna spelar. Det här måste bli en mycket mer högprioriterad fråga, säger Boork.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skador inom ishockeyn

Mer i ämnet