Den anställde var frånvarande från sitt jobb i tio månader. Foto: SVT

Anställd dök inte upp på tio månader – anmäls för olovlig frånvaro

Uppdaterad
Publicerad

Den första september 2018 kom inte en anställd till sin arbetsplats i Sollefteå, enligt en anmälan till personalansvarsnämnden. Tio månader senare tog hon kontakt med arbetsgivaren angående sin föräldraledighet.

Enligt arbetsgivaren försökte man kontakta kvinnan, men utan att lyckas. Kvinnan själv säger till SVT att hon var långtidssjukskriven och hade missat att skicka in ett sjukintyg till arbetsgivaren.

– Efter det hörde jag inget från arbetsgivaren till för en månad sedan, säger hon.

Arbetsgivaren anmälde

När hon tio månader senare vänder sig till sin chef för att få uppgifter att lämna till Försäkringskassan inför en föräldraledighet valde chefen att anmäla henne till organisationens personalansvarsnämnd.

– Det här uppdagades en månad efter att jag börjat här. Vi har lämnat in en anmälan till personalansvarsnämnden. Jag kan inte säga så mycket mer än att det är nämnden som får fatta beslut, säger chefen på arbetsplatsen.

Texten har uppdaterats efter kontakt med den berörda personen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer