Foto: SVT / arkivbild

Arbetsförmedlingen slår igen tre kontor i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen kom beskedet. Arbetsförmedlingen vill stänga sina kontor i Ånge, Timrå och Härnösand.

De anställda informerades under torsdagsförmiddagen och det var inget oväntat besked, enligt Arbetsförmedlingens sektionschef i Medelpad och Härnösand, Therese Sjögren.

– Jag har informerat alla personal idag och alla är medvetna om att Arbetsförmedlingen står inför stora förändringar, säger hon till SVT.

Sedan tidigare har det varit känt att Arbetsförmedlingen ska göra sig av med var tredje anställd. 4.500 får gå vilket sker med ett alexanderhugg. 132 kontor läggs ned och 106 kontor blir kvar.

Förhandlingar pågår

Förhandlingarna med de fackliga företrädarna pågår fortfarande. ST-facket har satt sig till motvärn men arbetsgivaren har ändå valt att gå ut med vilka kontor som berörs.

Vid de tre kontoren i Ånge, Timrå och Härnösand är det ett 50-tal personer som berörs av Arbetsförmedlingens besked, men det innebär inte att dessa per automatik varslats om uppsägning.

Kan erbjudas fortsättning

De varsel som har lagts innebär för den enskilde medarbetare att de kan erbjudas fortsatt anställning inom någon annan del av Arbetsförmedlingen.

– Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra förändringar i antalet kontor, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.