Eleverna hyllar sin idrottslärare och läraren sina elever. – Jag bara spelar musik och flöjtar runt lite, säger Mattias Åström, lärare vid Gerestaskolan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Årets peppare” firade med röda mattan och tårta

Uppdaterad
Publicerad

Gerestaskolan i Härnösand fick Idrottsgalans pris ”Årets peppare” i måndags. På onsdagen firade hela skolan.

Morgongymnastiken på Gerestaskolan i Härnösand blev nationellt uppmärksammad och skolan fick Idrottsgalans pris ”Årets peppare” i måndags, till galadeltagarnas stora jubel. Med på galan i Stockholm var skolans rektorer och idrottsläraren Mattias Åström, men på onsdagsmorgonen blev det fest för eleverna.

Elevernas förtjänst

De möttes av röda mattan på väg in till skolhuset och senare skulle den utlovade tårtan serveras. Men först, klockan åtta, skulle eleverna höja pulsen med den vanliga utomhusgympan under idrottslärare Mattias Åströms ledning. Han ger eleverna äran för priset.

– Det är dom som gör det största jobbet, jag bara spelar musik och flöjtar runt lite grann, säger han mer ett leende.

Och eleverna bjuder tillbaka:

– Det känns jättekul och speciellt för Mattias som håller i det, säger Maja Näslund, elev.

Damen med päronhatt

Rektorerna Carina Söderlind Löfvander och Sara Marklund visade stolta upp priset de fick för utmärkelsen. Konstnären bakom den lilla damen med päronhatt är ingen mindre än Karin Mamma Andersson.

Ta en titt på Karin Mamma Anderssons skulptur! Foto: SVT

– Vi ser mycket rörelse styrka mod och glädje i den här kreationen, säger Carina Söderlind Löfvander .

Det värdefulla priset kommer att placeras i skolan så att alla elever kan se det och få glädje av det, lovar rektorerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.