Intresset kring gatuhunden Arthur är stort världen över. Foto: Krister Göransson

Arthur en världsnyhet

Uppdaterad
Publicerad

Gatuhunden Arthurs äventyr och öde har fångat en hel världs intresse. Familjen Lindnord i Örnsköldsvik måste nu schemalägga alla intervjuer för att hinna med.

När Mikael Lindnord och hans lagkamrater återvände hem till Sverige efter den krävande multisporttävlingen i Ecuador hade de gatuhunden Arthur med sig. Men även om Arthur sitter i karantän fyra månader framåt, lever berättelsen vidare.

I USA är intresset nu enormt kring gatuhunden som slog följe med multisportlaget mitt under pågående VM. NBC har uppmärksammat äventyret och CNN vill ha med lagkaptenen Mikael Lindnord, Arthurs blivande husse, i studion. På forum funderar människor över Arthurs öde och flera internationella tidningar som Washington Post och Daily Mail har snappat upp och skrivit om händelsen. Även i Australien har Arthurs äventyr berättats via The New Daily.

Gatuhunden Arthur

Intresset i Europa är också stort. Nyligen blev det klart att Mittnytts nyhetsinslag från förra veckan kommer att visas världen över av BBC News. Historien om Arthur var under tisdagen den mest lästa på BBC Newsbeat.

Familjen Lindnord får schemalägga intervjuer för att undvika krockar mellan radiostationer, tidningar och tv-kanaler som ringer.

Arthur själv mår bra och tog under tisdagen emot sitt första besök till Manlötens hundkarantän i Vallentuna meddelar multisportlaget på sin facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet