Mannen och hans arbetsgivare ABF har nu nått en överenskommelse och hans anställning är avslutad. Foto: SVT

Asylskandalen: Anställd lämnar tjänsten vid ABF i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Den ABF-anställde som lämnade information om asylsökande till Migrationsverket, har nu lämnat sin tjänst vid ABF i Västernorrland. Det stod klart i onsdags efter förhandlingar mellan mannen och hans arbetsgivare.

Det var i början av februari som P4 Västernorrland avslöjade att mannen, som arbetade på ABF med integrationsfrågor, hade lämnat information till Migrationsverket om de asylsökande. ABF:s ledning hävdade att de inte kände till detta.

Enligt Tidningen Ångermanland, har nu mannen och arbetsgivaren kommit överens om att avsluta hans anställning. Mannen har varit avstängd sedan i början av mars i år. Parterna hade svårt att komma överens, skriver TÅ, och förhandlingen lyftes därför upp på regional nivå.

Gitte Funk Ombudsman vid ABF i länet, bekräftar i ett mail till SVT att ABF nått en överenskommelse med mannen.

Hon skriver också att de i dag inte har något behov av nyrekrytering eftersom studieförbundet inte har några fysiska cirklar just nu på grund av pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.