Den misshandelsdömda förskolepedagogen säger i förhör att tvååringen var våldsam och ”otroligt stark”, och att hon tog hjälp av en kollega för att kunna sätta barnet vid matbordet. Hon nekar till misshandel och hävdar snarare självförsvar. Foto: teckning: Nicklas Larsson / SVT Design

Åtalad för barnmisshandel: Förskolepedagogen i Sollefteå får villkorlig dom

Uppdaterad
Publicerad

Den förskolepedagog från Sollefteå kommun som tidigare åtalats för misshandel av ett barn på förskolan där hon arbetade döms till villkorligt straff och 10 000 kronor i skadestånd.

Det hela inträffade i höstas. Förskolepedagogen har i förhör medgett att hon möjligen överreagerat, men har hela tiden nekat till brott och hävdat att det inträffade snarare varit en olyckshändelse. Något som emotsagts av hennes kolleger.

Tingsrätten anser det vara styrkt att kvinnan gjort sig skyldig till misshandel henne till villkorligt straff och 10 000 kronor i skadestånd till målsägande.

I januari beslutade Sollefteå kommun att kvinna skulle skiljas från sin tjänst.

Kvinnans version av det som hänt återges i videon här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förskolepedagogen i Sollefteå om misshandeln av tvååringen: ”Jag kanske överreagerade” Foto: teckning: Nicklas Larsson / SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.