Foto: Tullen

Åtalade för grov smuggling av dopningsmedel

Uppdaterad
Publicerad

Två Sundsvallsbor, en 26-årig man och en 52-årig kvinna, åtalas för omfattande smuggling av dopningsmedel.

26-åringen är huvudperson och misstänks för att vid två tillfällen ha försökt föra in totalt drygt 172 000 enheter av olika dopningspreparat i landet via postförsändelser.

Mannen åtalas för grov smuggling på två punkter sedan han vid två tillfällen i december 2017 försökt föra in två större partier dopningspreparat i Sverige via postförsändelser, som avslöjats av postsorteringen på Arlanda flygplats.

Den ena försändelsen innehöll sammanlagt 108 299 enheter av bland annat nandrolondekanoat, testosteroncypionat och trenbolonanentat och hade skickats från Kina. Den andra som skickats från Nederländerna innehöll 66 127 enheter av samma preparat.

Båda nekar

Den 52-åriga kvinnan åtalas för medhjälp till grov smuggling, eftersom det var hon som var adressat till den större av försändelserna.

Mannen åtalas också för dopningsbrott sedan han innehaft två injektionsflaskor med dopningspreparat.

De åtalade nekar båda till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.