Pengarna som utpressarna kom över togs sedan ut på olika bankomater. Till höger i bild syns den skruvdragare som användes vid misshandeln. Foto: Ur polisens förundersökning

Örnsköldsviksbo misshandlad med skruvdragare – pressad på 260 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Två män tog sig i våras in i en lägenhet i Örnsköldsvik och krävde att två män som befann sig i lägenheten skulle betala en skuld på över 200 000 kronor. Männen blev hotade och misshandlade, och enligt åtalet användes en skruvdragare på ett av brottsoffren. Han blev borrad i foten och i låret och pressad till att ta sms-lån för att kunna betala den påstådda skulden.  

Den man i 30-års åldern som bor i lägenheten blev också misshandlad och de två åtalade ska enligt åklagare ha uttalat dödshot mot både honom och hans familj. Misshandeln ledde till att männen tog snabblån och överförde sammanlagt 260 000 kronor till olika bankkonton. Ett av bankkontona tillhörde en ung kvinna som åtalas för penningtvättbrott. Kvinnan tog senare ut pengarna på olika bankomater vilket fångades på övervakningskameror. Ytterligare fem personer åtalas för penningtvättsbrott för att ha ställt sina bankkonton till förfogande.

De två männen som trängde sig in i lägenheten åtalas för grov utpressning med hänvisning till det höga beloppet och grova våldet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.