Backeföretaget MR Targets expanderar och gör det i Junsele.

Skjutbanetillverkning skapar nya arbetstillfällen

Uppdaterad
Publicerad

När ett skjutbaneföretag i Backe expanderar gör man det i Junsele. Lokalerna mitt i byn väntar nu på de anställda, som ska bli fler på bara några år.

Företaget MR Targets tillverkar skjutbanor och skyttemål i alla former och kunderna är allt från skytteklubbar till polisen och försvaret.

– Marknaden är stor och det finns rätt få aktörer. Vi har bara några få konkurrenter och vi är redan störst. Nu ska vi bli ännu större, säger Michael Åleberg.

Från att ha varit ett strikt familjeföretag i Backe sedan åttiotalet har de nu tagit steget mot en expansion. Företaget har nyligen fått en ny styrelse och ekonomiska muskler från Stockholm.

Stor förändring

Nyrekryterade vd:n Michael Åleberg skräder inte orden när han berättar om expansionen och framtiden för företaget.

– Jag har stora planer för det här. Potentialen är enorm. Vi står inför en stor förändring. Vi är 12 nu, men inom ett år blir vi nog 5-6 till, och fortsätter att öka efter det.

Verksamheten kommer att förläggas till gamla Skog- och Fritids, och därefter Alpha Helix lokaler mitt i byn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.