Polisen vid en badplats på Alnö. Foto: Eva Harström/SVT

Polisen uppmanar badgäster att parkera säkert

Uppdaterad
Publicerad

I det varma vädret är det vanligt att folk åker till stränder och badplatser. Men i vattnet kan olyckor lätt hända. Därför uppmanar polisen nu folk att tänka på var man parkerar sina bilar så att blåljuspersonal lätt kan komma fram med sina fordon.

På grund av parkeringsbrist på många platser nära badstränder väljer vissa att parkera sina bilar nära varandra och på platser där man egentligen inte bör. Det innebär problem för polis, räddningstjänst och ambulans när de ska rycka ut på ärenden vid just badstränder och badplatser. Därför går polisen nu ut och uppmanar folk att tänka på var någonstans man parkerar.

– Vid några tillfällen har det hänt vid exempelvis drunkningolyckor att räddningstjänsten inte kommer fram. Det känns väldigt viktigt att man tänker på var man parkerar nu med tanke på värmen, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad.

Försvårar arbetet

Bland annat under fredagen larmades polisen till en badplats på södra Alnö utanför Sundsvall eftersom det var stökigt där. Framkomligheten ska på grund av antalet som parkerade vid vägen ha varit dålig där.

– Man får inte stå farligt till, det försvårar vårt arbete, säger Josef Wiklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer