Katarina Borstedt ser stora likheter mellan papperstillverkning och batteritillverkning. Foto: William Steel

Batteritillverkare rekryterar från Ortvikens pappersbruk

Uppdaterad
Publicerad

Northvolt har visat intresse för den varslade personalen vid Ortvikens pappersfabrik i Sundsvall. Representanter för batteritillverkaren planerar att besöka fabriken inom kort för att informera om möjligheterna till jobb vid batterifabriken i Skellefteå.

I slutet av augusti gav SCA beskedet om att sluta med papperstillverkning vid Ortvikens pappersbruk i Sundsvall. Samtidigt varslade man 800 anställda. Nu har batteritillverkaren Northvolt, som bygger en stor batterifabrik i Skellefteå, fått upp ögonen för de varslade. Northvolt behöver nämligen anställa uppemot 3 000 personer till fabriken.

– Vi är ju intresserade av att så många som möjligt ska veta om alla de möjligheter som vi kommer att kunna erbjuda uppe i Skellefteå i och med etableringen av vår fabrik. Skulle det vara någon som bor i Ortviken och har drabbats av varslet och funderar på nästa steg så vill vi gärna finnas med på deras näthinna, säger Katarina Borstedt som är ansvarig för kompetensförsörjning på Northvolt.

Ortvikens pappersbruk

Besöker Sundsvall

Northvolt har redan varit i kontakt med SCA och fackliga representanter och nu planerar man ett besök på Ortviken någon gång i november.

– Jag tror att det finns stora möjligheter för likväl ingenjörer som underhållspersonal och operatörer där man kan se likheter mellan de olika industrierna så vi kommer gärna i kontakt med alla olika yrkesgrupper för att diskutera möjliga nästa steg, säger Katarina Borstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ortvikens pappersbruk

Mer i ämnet