BB-debatten fortsätter i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I kväll fortsätter BB-debatten i direktsänd TV. Det är debattprogrammet Opinion Live i SVT som kommer ta upp det heta ämnet i kvällens sändning.

Ockupationen i Sollefteå har satt fart på sjukvårdsdebatten i Sverige. Häromkvällen möttes chefredaktörerna Göran Greider och Hanne Kjöller i en debatt i SVT Aktuellt och i kväll är det dags igen.

Då blir det sjukvårdsdebatt i Opinion Live.  I studion finns riksdagsledamoten Helene Lindahl (C) och Ewa Back (S), som är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västernorrland. Mötet bottnar i att kvinnokliniken i Sollefteå nu lagts ner, trots kritik och omfattande protester. Medverkar gör även berörda ortsbor.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Redan nu pågår debatten på SVT Opinions debattsida på nätet. I en debattartikel skriver tre Sollefteåläkare att ”Kort väg till BB är att föredra”.

Artikeln är ett genmäle på ett uttalande av Hanne Kjöller, chefredaktör på Dagens Nyheter: ”Hellre säker vård än nära vård” framförde Hanne Kjöller, som menade att BB i Sollefteå slukat orimligt stora resurser.

Programmet sänds direkt i SVT1 kl 22:00 och går att se efteråt i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet