De tre första på plats i entren. Kjell och Gith Westlin tillsamans med Leif Wallgren Foto: Carina Hellström

BB-ockupanterna tillbaka på Sollefteå sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu är BB-ockupanterna tillbaka i entrén på Sollefteå sjukhus efter två år av digitalt ockuperande på grund av pandemin. Aktionen är nu inne på sitt sjätte år.

– Vi känner att det inte finns några risker för smittspridning nu så därför är vi på plats igen. Vi har framfört våra krav till regionen för att avbryta ockupationen men inte fått nåt svar så då fortsätter vi att ockupera sjukhuset, säger Carina Hellström som är en av initiativtagarna.

Är redo att förhandla

Så här svarar Åsa Bellander som är regiondirektör på frågan hur regionen kommer hantera en ockupation igen. ”Regionfullmäktiges beslut om ordningsregler är det som vi arbetar utifrån. Den som inte respekterar ordningsreglerna kommer vi vänligen men bestämt att avvisa från lokalen.”

– Vi är en fredlig ockupation, vi är redo att förhandla. Men vi kommer inte att flytta på oss om nån säger att vi måste. Vi kommer att sitta kvar, Säger Carina Hellström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer