Ber mobbade flickan om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Flickan som utsattes för mobbning vid Uslands skola på Alnö får nu en ursäkt av Sundsvalls kommun. Kommunen erkänner också att flickan for illa på skolan.

Mamman blir glad när hon får höra om ursäkten som framförs av barn- och utbildningsnämnden ordförande. Mamman ser ursäkten som en bekräftelse och en upprättelse.

– Ingen utomstående kan förstå hur viktigt det är. Trots att Skolinspektionen gick på vår linje höll kommunen fast vid uppfattningen att mobbningen aldrig inträffade och därför är ursäkten oerhört viktig, säger hon till Mittnytt.

Mobbning betraktades som påhitt

Uslands skola får extra stöd

Det är barn och utbildningsnämndens ordförande, Annelie Luthman (FP) som framför ursäkten:

– Som företrädare för skolhuvudmannen så tycker jag att det finns all anledning att be om ursäkt. Barn skall inte fara illa i våra skolor, säger hon.

Kommunen har också beslutat att sätta in extra resurser på Uslands skola. Enligt Annelie Luthman har Mittnytts publicering väckt oro på skolan, vilket kommunen mött genom extrapersonal på skolan.

– Vi har satt in specialpedagoger, psykologer, kuratorer och andra stödfunktioner som vi använder, säger Luthman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mobbning betraktades som påhitt

Mer i ämnet