Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionens John Åberg (S) fick inte de svar han ville ha – hör hans tankar efter kommunstyrelsens möte – och Birgitta Häggkvist (VI) från majoritetens svar i videon. Foto: SVT

Kommunen beslutar: Går in som borgen för nya lyxhotellet i Junsele

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen klubbade kommunstyrelsen i Sollefteå igenom ett borgensåtagande på 20 miljoner kronor för hotellbygget i Junsele.

Hotellfrågan i Junsele har varit omdebatterad och splittrat politiken. Under kommunstyrelsens möte på tisdagen fattades däremot ett snabbt beslut om ett borgensåtagande om 20 miljoner kronor.

Förväntar sig debatt i fullmäktige

Trots att beslutet fattades relativt snabbt förväntar sig både majoriteten och oppositionen att det kommer att bli en debatt när frågan lyfts i kommunfullmäktige i slutet av september. 

Oppositionens John Åberg (S) fick inte de svar han ville ha – hör hans tankar efter kommunstyrelsens möte – och Birgitta Häggkvist (VI) från majoritetens svar i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.