Foto: SVT

Snörök skymmer sikten på E4

Uppdaterad
Publicerad

Snörök och mycket dålig sikt har det varit på E4 mellan Sundsvall och Härnösand under tisdagen. Flera långtradarekipage har fastnat i backarna längs vägen.

SVT:s team på väg till Härnösand på tisdagsmorgonen rapporterar om ett väglag som ger trafikanterna anledning att ta det lugnt. Kraftigt snöfall, drev och snörök gjorde sikten bitvis närmast obefintlig.

På morgonen satt en lastbil fast i norrgående körfält i höjd med Bölesjön.

Problem i Skönviksbacken

Under förmiddagen hade ett flertal långtradarekipage problem med stigningen upp för den så kallade Skönviksbacken i E4:ans södergående fält vid kommungränsen mellan Timrå och Sundsvall. Flera fordon blev stående med trafiksvårigheter som följd.

Trafikverket meddelar att snöröjning orsakar att alla trafiksignaler i centrala Örnsköldsvik kommer att vara ur funktion efter midnatt fram till klockan 05:00 på onsdag morgon.

Polisen uppmanar på sin hemsida att:

”Stanna hemma om du kan. Om du måste ut på E4 så anpassa hastighet och avstånd. Lägg till tid så att du inte behöver stressa. Om du måste stanna på grund av trafiksituationen så tänk på din placering, använd varningsblinkers och i förekommande fall varningstriangel. Risken att bli påkörd är stor”, skriver polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.