Besvärligt i trafiken – många olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens snöfall har det varit stora problem i trafiken under torsdagen. Flera allvarliga kollisioner har inträffat och långtradare har fastnat i backarna på E4:an mellan Timrå och Härnösand.

Vid 13-tiden kolliderade en buss med en personbil på riksväg 90. Olyckan skedde vid den södra infarten till Näsåker.

Singelolycka vid Midlanda

Vid 14-tiden inträffade en singelolycka på E4 i södergående körfält vid Norrberge nära Sundsvall-Timrå flygplats. En bil gick av vägen och förarens tillständ är skrivande stund okänt. På olycksplatsen blev dessutom räddningstjänstens fordon påkört av en E4-bilist.

Framkomligheten var tillfälligt begränsad på platsen efter olyckan.

Lastbilar kolliderade i Stöde

Strax före den svåra olyckan i Ramsele kolliderade två lastbilar på E14 strax öster om Stöde i höjd med Brattvall. Framkomligheten vid olycksplatsen begränsades av bråte på vägen.

– Det är ingen större kollision, de har hakat i varandra och delar från den ena lastbilen spreds över vägen, säger Tomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Inget läckage

Den ena bilen är lastad med natriumklorid, som klassas som farligt gods, det ska inte finnas något läckage. Vägen ska också vara framkomlig.

– Det kom en plogbil och rensade bort det mesta av bråten på vägen så nu rullar trafiken igen, säger Thomas Åslin.

Trippelkrock i Timrå

Vid sjutiden körde två bilar in i en tredje på E4 norr om Timrå.

Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten, berättar att alla som färdats i bilarna kunnat lämna sina fordon för egen maskin. Men en person klagade över nacksmärtor och fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus för vård.

Vid 7:30 stängdes E4 av i södergående riktning under räddningsarbetet.

Fast i backarna

Som vanligt i samband med större snöfall rapporteras också om långtradare som blivit stillastående i större motlut, bland annat i Torsbodabacken mellan Timrå och Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.