Foto: TT.

Bil voltade efter väg 705 i Timrå – en person flög ur bilen

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka har inträffat efter väg 705 i Ljustorp i Timrå kommun. Två vuxna och ett barn under fem år färdades i bilen – en person flög ur bilen. Samtliga personer i bilen saknade bälte och två personer har skadats.

Olyckan inträffade vid 17.20 på lördagen. Det var väldigt halt på platsen och bilen voltade.

I bilen färdades två vuxna och ett litet barn under fem år. En av de vuxna har flugit ut ur bilen under olyckan. Enligt räddningstjänsten åkte personerna i en gammal veteranbil som saknade bälten.

– Barnet och en vuxen har synliga skador. Den tredje har kommit ganska lindrigt undan. Alla kommer att föras till sjukhus, men de är talbara, säger Henrik Cedergren, inre befäl på Medelpads räddningstjänst.

Bilen landade halvvägs ner i diket.

Tre ambulanser skickades till platsen, liksom räddningstjänsten. Polis åkte dit för att dokumentera och utreda händelsen. Föraren av bilen misstänks för grovt rattfylleri och en anmälan har upprättats.

Det var stopp i trafiken under räddningsarbetet. Räddningstjänsten var kvar på platsen till cirka 18.45.

Bältesregler för barn i veteranbil

Det är tillåtet att sitta obältad i veteranbilar som saknar bilbälten om man är vuxen.

Däremot får barn som är tre år eller äldre och kortare än 135 centimeter inte åka i ett fordon där det inte finns möjlighet att använda en särskild skyddsanordning för barn. (Samtliga godkända barnbilstolar och andra barnskydd i bil, kräver bälte för att kunna monteras korrekt.)

Bara vid tillfälliga transporter och kortare sträckor är det tillåtet.

Till veteranfordon räknas bilar som är 30 år och äldre.

Källa: Transportstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.