Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En del av svaren är tidskritiska” – hör vilka frågor Peder Björk och andra S-riksdagsledamöter från Norrland vill att regeringen ger snabba svar på. Foto: SVT, Claudio Bresciani/TT

Björk (S) ställer krav på regeringen – kräver svar om gröna satsningar i Norrland

Uppdaterad
Publicerad

Det finns en påtaglig frustration bland socialdemokratiska riksdagsledamöter i norra Sverige över regeringens inställning till gröna industrietableringar i Norrland. S-ledamöter från de sex nordligaste länen har gått samman och för fram en lista på åtgärder man anser helt nödvändiga – och det är bråttom med svaren.

En av ledamöterna bakom motionerna är Peder Björk (S) från Sundsvall.

– Nu krävs ett antal tydliga besked, menar han och tycker att det duggat alltför tätt med negativa besked kopplade till det han kallar ”den gröna revolutionen”.

Industriboomen i norr

– Det är en otrolig möjlighet för hela Sverige att hamna i framkant, säger Björk som tycker att regeringen skickar fel signaler kring den gröna omställningen.

I klippet: Peder Björk om de olika frågorna han vill att regeringen svarar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet