Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när björnen dyker upp framför SVT:s kameror i klippet. Foto: Den stora Älgvandringen/SVT

Björnen fångas på bild av SVT:s Älgvandringen-kameror

Uppdaterad
Publicerad

Den två veckor långa direktsändningen ”Den stora älgvandringen” hade inte hunnit starta, innan en stor björn bestämde sig för att äta framför SVT:s kameror.

Egentligen återstod det några timmar tills direktsändningen skulle påbörjas, men så länge kunde björnen inte hålla sig undan. Istället gick den rakt in framför SVT:s kameror för att äta.

– Vi såg den inte från början, men sen plötsligt stod den där. Det var verkligen spännande att se, säger Johan Erhag, projektledare för ”Den stora älgvandringen”.

Den stora älgvandringen

Rovdjursfokus i år

Att björnen klampade in just där, är trots att det var oväntat på många sätt inte en slump. Kamerorna har satts upp på en utfodringsplats och björnen som legat i ide kunde inte motstå en enkel måltid.

Johan Erhag berättar om årets nyheter här. Där åtelkamera är en av nyheterna i år.

– Kamerorna sitter två mil nordväst från Kullberg. Tidigare år har rovdjur synt i området, men först när kamerorna varit avstängda. I år är tanken att vi ska ha ett extra rovdjursfokus, att då fånga en björn på bild första dagen är oväntat, säger Johan Erhag.

Efter att ha ätit och tittat sig ängsligt omkring valde björnen att lämna platsen.

Se ”Den stora älgvandringen” här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet