Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Bombhot mot Swedbank i Sundsvall – stora avspärrningar

Publicerad

Swedbank i Sundsvall har utsatts för ett bombhot under tisdagen. En stor polisinsats pågår och bombgruppen är på väg från Stockholm.

SVTs reporter Peter Nässén har pratat med en anställd i fastigheten som säger att de blivit tillsagda att lämna byggnaden på grund av bombhot.

– Det har kommit in ett hot om att det ska explodera en bomb på Swedbank, bekräftar Henrik Blusi, polisen.

Polisen kunde inte kommentera om det gällde ett telefonhot som ringdes in. Men nu berättar bankens kontorschef till SR Västernorrland att det var ett sådant.

– Vi fick ett anonymt hot via telefon till växeln, säger Magnus Pallin som är kontorschef på Swedbank i Sundsvall till SR Västernorrland.

Stor polisinsats

Just nu pågår en väldigt stor polisinsats, det är cirka tio polisbilar och 20 poliser på plats. Polisens insatschef beslutade att utöka avspärrningarna till hundra meter i omkrets från den hotade byggnaden.

– Vi tar hotet på största allvar, säger Henrik Blusi.

Ett tiotal lägenheter i det avspärrade området har också utrymts.

Strax efter klockan 14.30 kom beskedet att nationella bombskyddet från Stockholm är på väg till Sundsvall. De var på plats stax efter 18-tiden för att genomsöka den hotade byggnaden.

Busstrafik påverkas

Busstrafiken i staden påverkas också. Dintur skriver så här på sin hemsida.

”De bussar som kommer in till Navet via skönbergsvägen (bron) vänder och går tillbaka ut på skönbergsvägen över ån. De bussar som normalt kommer norrifrån via esplanaden går ut från navet via skönbergsvägen”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer