Bråk med gardinstänger på ungdomshemmet Vemyra

Uppdaterad
Publicerad

När polisen kom till ungdomshemmet Vemyra, utanför Sollefteå, attackerades de med sparkar av tre flickor på boendet. Flickorna hade tidigare gett sig på både personal och en annan boende.

Det var vid midnatt på fredagen som polis kallades till Vemyra på grund av att personalen larmat om bråk på ungdomshemmet.

– Tre unga kvinnor på boendet hade förskaffat sig gardinstänger och påkar och skulle ge sig på en annan boende, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Västernorrland.

När personalen skulle avstyra bråket kastades en gardinstång på en av de anställda.

– Det var allmänt stökigt och när polisen kom dit fick de ta emot sparkar på olika delar av kroppen, säger Stefan Sundberg.

Våld mot tjänsteman

Anmälningar har upprättats om försök till grov misshandel, våld mot tjänsteman och skadegörelse. Ingen har blivit allvarligt skadad. De tre som startade bråket är kvar på boendet, där det också finns låsta avdelningar.

Sis (statens institutions styrelse) ungdomshem bedriver vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem, kriminalitet och missbruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vemyra ungdomshem

Mer i ämnet