Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna hittades död i samband med branden i Härnösand. Foto: Örjan Leek

Brand i kedjehus i Härnösand – kvinna hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern har hittats död i samband med en brand i ett kedjehus i Härnösand på lördagen. Många räddningsenheter har varit på plats och jobbat med branden under lördagen.

Larmet kom vid 16.30 på lördagen.

– Det är en fullt utvecklad brand. Vi jobbar med rökdykning på plats, sade Mikael Lundberg på räddningstjänsten initialt.

Vid 17-tiden var det oklart om någon person var skadad. Senare under kvällen meddelade polisen att räddningstjänsten hittat en person i bostaden men att skadeläget är oklart. Klockan 18,40 meddelade polisen att en kvinna i 60-årsåldern hittats död i bostaden i samband med branden. Anhöriga har underrättats.

Stor insats på platsen

13 enheter var då på plats och försökte begränsa branden vid 17.30-tiden.

– Det är just nu en byggnad som brinner, den där branden startade, och målet med insatsen är att begränsa branden dit, sade Mikael Lundberg på räddningstjänsten.

Klockan 18.30 har räddningstjänsten börjat avveckla. De kommer vara på plats under natten för efterbevakning.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.