Foto: Andreas Söderberg Vestin

Skolbranden i Kramfors misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan fyra på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänst av ett automatlarm på Gudmundråskolan i Kramfors. På plats upptäcktes en brand med öppna lågor i ett av skolans klassrum.

Polisen misstänker att branden är anlagd. Hör kommunens skolchef Ulrika Hurdén här.

– Det brann för fullt med kraftig rökutveckling så vi fick göra släckåtgärder utifrån innan vi kunde gå in, sa Mikael Lundberg, räddningsledare vid Höga Kusten Ådalens räddningstjänst till SVT tidigt på tisdagsmorgonen.

Branden släcktes snabbt men större delen av nedre våningsplanet rökfylldes. Lokalerna och främst bottenvåningen måste nu röksaneras.

Brottsplatsundersökning

Mer exakt hur branden uppstått är ännu oklart. Polisen har varit på plats under morgonen och gjort en brottsplatsundersökning. Det konstaterades att flera fönsterrutor också slagits sönder och förmodligen har något brinnande föremål kastats in i det aktuella klassrummet.

Det hela utreds än så länge som mordbrand alternativt skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.