Erik Lövgren, socialdemokratiskt kommunalråd i Ånge. Nedläggningen av hela sågverket i Östavall kastar mörka skuggor över hela kommunen.

Rätt medicin i budgeten för hårt prövade kommuner?

Uppdaterad
Publicerad

Höstbudgeten läggs fram till riksdagen den 21:a september, men delar har redan presenterats. Häromdagen var det dags för lands- och glesbygdspaketet med åtgärder på totalt 250 miljoner.

”Överlag bra, men det måste komma pengar till utbyggnad av fiber och bredband”, det menar kommunalrådet i Ånge, Erik Lövgren (S).

Han är framförallt nöjd med de utbildningssatsningar som finns med  i paketet – det ger bland annat en möjlighet att återstarta Lärcentrum i Ånge, menar han. 

Fler paket på väg

Regeringen vill avsätta 170 miljoner till att utveckla landsbygdsföretagandet och besöksnäringen, och har dessutom flaggat för att fler riktade insatser för just lands- och glesbygd är på väg.

Vad ligger högst på Erik Lövgrens önskelista? Hör hans svar i klippet.

Dessutom – hur ser han på att paketet inte innehöll några direkta stöd till kommunen för att kunna hantera nedläggningen av sågverket i Östavall?

Är det en besvikelse?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.