Hans Hedlund (C) medger det han gjort men vill inte lämna ytterligare kommentarer. Foto: SVT

Kramforspolitiker misstänks för grovt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Centerpolitikern Hans Hedlund misstänks för grovt rattfylleri. Han stoppades av polisen söder om Kramfors förra fredagen.

Enligt allehanda.se var det förra fredagen som Hans Hedlund (C) stoppades av polis med 2,08 promille. Gränsen för grovt rattfylleri ligger på 1 promille.

– Ja, det stämmer, men jag vill inte prata om det, speciellt inte innan jag vet vilken påföljd det blir, säger Hedlund till tidningen.

I ett SMS till SVT Västernorrland svarar han att han medgivit det han gjort och inte tänker kommentera mer just nu.

Han säger också att han informerat sina partikamrater i både Kramfors och i regionen.

Polisen tog körkort och nycklar

Det var den 30:e augusti som Hedlund stoppades av polisen, söder om Kramfors kl 14.10. Han blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning.

Körkort och bilnycklar omhändertogs för att förhindra brott.

Flera politiska uppdrag

Hans Hedlund var andranamn på Centerpartiets valsedel till kommunfullmäktige i Kramfors i fjol och fanns som tolfte namn på riksdagslistan. Han har tidigare varit landstingsråd i länet.

Hans nuvarande politiska uppdrag är ledamot i kommunfullmäktige i Kramfors, där han är gruppledare för partiet. Han är också ledamot i förvaltningsrätten, samt ersättare i kommunstyrelsen i Kramfors.

Tidigare dömd för rattfylleri

Han har tidigare dömts för rattfylleri. Det var under 2009 och han sa då till SVT att han var ångerfull. Den gången fastnade han i en kontroll på morgonen med 0,2 promille.

– Det jag vet är att det blev för mycket. Det är jobbigt att ha gjort ett sådant här misstag och jag har allltid varit väldigt noga med att vara nykter när man kör. Jag har en bakgrund som chaufför och då känns det väldigt tråkigt, sa han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.