Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första besöket gick till Sollefteå och I 21. Centerpartiets nye talesperson i försvarsfrågor Mikael Larsson träffade bland andra Albert Cederlund och Gustav Baraderie värnpliktiga på Anundsjö kompani. Foto: Pierre Ragnehag

Centertopp på besök på I21 – med och formar framtidens försvarsmakt

Uppdaterad
Publicerad

Upprustningen av försvaret är i starkt fokus, särskilt sedan kriget i Ukraina inleddes.

Omställningen pågår för fullt, inte minst på återstartade I 21 i Sollefteå. Samtidigt är redan arbetet med nästa försvarsbeslut, 2025, på rull.  En av de makthavare som ska besluta om försvarets framtid besökte I 21 under fredagen.

Mikael Larsson sitter i riksdagens försvarsutskott och blev nyligen utsedd till Centerpartiets talesperson i försvars- och säkerhetsfrågor.

Han kommer nu att vara med och fatta beslut i försvarsberedningen inför nästa försvarsbeslut 2025 – kort sagt, han kommer att vara med och forma framtiden för det svenska försvaret.

– Det är väldigt spännande att få jobba med de här frågorna med tanke på det säkerhetspolitiska läget i världen, säger han.

Hör honom berätta mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.