Covidbevis krävs på Sundsvalls djursjukhus – kritiseras hårt på nätet

Uppdaterad
Publicerad

MittNorrlands Djursjukvårds kliniker, där djursjukhuset i Sundsvall ingår, kräver nu att kunderna uppvisar covidbevis för att få följa med sitt djur in. Ett beslut som har väckt starka känslor på sociala medier.

Djursjukhusets beslut om covidpass var Sundsvalls Tidning först att berätta om.

På djursjukhusets Facebookinlägg, där de informerar om de nya restriktionerna, har över 600 kommentarer skrivits. Majoriteten är negativa och riktar stark kritik mot beslutet.

– Jag blir ganska ledsen över hur människor beter sig på sociala medier. Men man ska också komma ihåg att många som har skrivit varken har djur eller bor i regionen, säger verksamhetschefen Maria Karlsson.

Hon berättar samtidigt att de inte har upplevt samma kritik varken via telefon eller på sjukhuset.

Vill förhindra smittspridning

Anledningen till de nya restriktionerna är den ökade smittspridningen i samhället. Kliniken vill göra sitt bästa för att minska risken för smittspridning.

I klippet hör du Maria Karlsson samt kunderna Kenth Gustafsson och Johan Karlstedt berätta mer om kritiken och covidbevisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.