Foto: TT

Cykelbanor för 20 miljoner byggs i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Tillväxtverket tycker att en satsning på cykelbanor i Sundsvall är en god idé och satsar nu nio miljoner kronor i projektet ”Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull”.

Projektet går ut på att skapa ett nav för terrängcykling och cykelturism i området kring Friluftscentrum Södra Berget. Med start 2020 ska det under tre år anläggas banor för terrängcykling i området kring Södra berget. Det blir motionsbanor, så kallade ”flowbanor” och även en XCO-bana, den typ av tävlingsbana som används i olympiska sammanhang.

Cykelbanorna betalas med skattemedel. Sundsvalls kommun satsar åtta miljoner, Region Västernorrland 1,9 miljoner och nu går alltså Tillväxtverket in med drygt nio miljoner kronor. Ett tjugotal föreningar och företag satsar också pengar och arbetstid.

- Mycket glädjande! Det är viktigt att satsa på fritidsaktiviteter för att människor ska vilja besöka och bo i Sundsvall, och eftersom cykling växer i popularitet hela tiden är det här en satsning som ligger helt rätt i tiden, säger Niklas Evaldsson, ordförande i Kultur och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

I projektet ingår även affärsutveckling för att företag i området ska kunna hitta affärsmodeller som passar cyklisternas behov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.