Foto: Andreas Näsholm/Norrdans

Dansklasserna får fortsätta i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad
Efter Norrdans beslut att lägga ner dansklasserna för barn har nu Härnösands kommun tillsammans med lokala aktörer, tagit över verksamheten.

Danskompaniet Norrdans har under många år haft dansundervisning för barn och ungdomar i Härnösand. Det har varit en populär institution, i våras deltog 140 barn och unga från Härnösand.

Nu har Norrdans beslutat lägga ner verksamheten eftersom de ska serva barn i hela länet och inte bara i Härnösand, men inga danssugna barn behöver vara ledsna längre. Kommunen gör gemensam sak med Härnösands folkhögskola och studieförbundet Bilda för att se till att verksamheten kan fortsätta.

− Barnkultur är oerhört viktigt och det här gör att vi kan bevara och fortsätta utveckla Härnösands ställning som ett starkt regionalt centrum för dans, säger Elisabeth Oxelhöjd, kulturchef i Härnösands kommun.

Foto: Andreas Näsholm/Norrdans

Kommunen satsar 200 000 kronor som i huvudsak täcker hyreskostnaderna. Folkhögskolan tillhandahåller lokalen och instruktören medan Bilda står som anordnare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer