Caroline Engvall föreläser

”Det är vanligare än vi tror”

Uppdaterad
Publicerad

Destruktivt sex för att för att lätta på ångesten -  i Örnsköldsvik föreläste i dag författaren och journalisten Caroline Engvall om unga som använder sex som självskadebeteende.
– Det är vanligare än vi tror, konstaterar hon

Det finns ingen forskning på hur många unga som använder sex för att skada sig själva. Genom sin hjälpsajt på nätet har Caroline Engvall mött ett tusental unga tjejer och killar.

– Jag får ju tyvärr även brev från Västernorrland och från Jämtland – det här är inget storstadsproblem.

Caroline Engvall har skrivit två böcker i ämnet: ”14 år och till salu” och ”Skamfläck” och har följt unga med självskadebeteende sedan 2009. Hon hoppas kunna öka kunskapen kring det till stora delar dolda problemet.

– Det här är väldigt skamfyllt och svårt att prata om, säger hon.

Föreläsningen var en del av en tjejmässa på Folkets Park i Örnsköldsvik. Inbjudna var alla kommunens tjejer i årskurs åtta. Initiativtagarna,Tjejjouren Cayenne,  ser ett behov av verksamhet riktad mot unga tjejer.

– Jag tror att det alltid finns ett behov av att få råd och stöd – att ha någon att prata med, säger tjejjourens ordförande Anna Söderström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer