Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen, lovar att de ska ta en titt på ärendet igen. Foto: SVT

Polisen ändrar sig: ”Det här ska vi titta på igen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års trakasserier och trettiotalet polisanmälningar mot kvinnans ex har paret gett upp. Men idag lovar polisen att på nytt ta en titt på deras ärende.

Paret utanför Sundsvall vet vad det vill säga att bli offer för vardagsbrottslighet. I över två år har de förföljts och plågats av kvinnans ex utan att polisen utrett brotten.

”Märkligt”

Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen Västernorrland har sett inslaget om paret. Han tycker det verkar märkligt och vill ha in ytterligare en anmälan:

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

– Det låter som om något inte stämmer här. Jag vill uppmana dom att göra ytterligare en till. Att vi får in uppgifterna och att vi kan titta på fallet igen, säger han.

Minskat förtroende

Henrik Blusi förstår om ärenden som detta minskar förtroendet för polisens arbete:

– Ja, självklart. Om människor vänder sig till oss och och upplever att dom inte får hjälp så förstår jag om deras förtroende för oss minskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Mer i ämnet