Hans Fälldin på din Tur vill be alla om ursäkt Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Din Tur: ”Vi vill be alla drabbade om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Den chaufför som blev arg på en passagerare på en busslinje i Sundsvall är tagen ur tjänst under utredningens gång. – Vi ser allvarligt på den här händelsen och kommer att utreda det här närmare, säger Hans Fälldin på Din Tur.

Det var på en busslinje i Sundsvall som en dispyt uppstod mellan en chaufför och en passagerare i veckan. En annan passagerare filmade situationen och la ut på sociala medier. 

På Kollektivtrafikmyndigheten Din Tur fick man kännedom om filmen på torsdagsmorgonen.

”Ska inte gå så långt”

– Det ska inte gå till den här situationen som vi ser på flmen. Vi måste med våra medarbetare kunna hantera alla uppkomna situationer, men vi måste ta reda på alla fakta först. Men det vi ser är oacceptabelt, menar Din Turs presstalesperson Hans Fälldin.

Vad har chauffören gett för förklaring?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi håller på att sammanställa och utvärdera vad som sagts när vi haft samtal idag, säger Hans Fälldin.

Utredning pågår

Han bedömer att utredningen ska vara klar inom några dagar. 

– Men det jag kan säga redan nu är att vi vill be alla som drabbades av den här händelsen om ursäkt och vi ska se till att det inte händer igen, säger Hans Fälldin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.