Arg busschaufför blev viral

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför med en mindre trevlig ton mot en passagerare filmades under onsdagen i Sundsvall. Fotografens Facebookinlägg med filmen har nu skapat debatt.

Det var när en äldre man steg på bussen i bostadsområdet Skönsberg som konflikten tog sin början. Mannens kort fungerade inte och kontanter accepterades inte. Mannen fick besked om att han måste kliva av men vägrade. Det fick chauffören att reagera mycket starkt.

Medpassageraren Johanna Gunnarsson erbjöd sig att betala för mannens resa men fick då enligt henne svaret: ”Nej, det gör du fan inte, han ska av”.

Vägrade köra

På filmen hörs chauffören framföra argumentet att mannen satt detta i system för att åka gratis, men nu är det nog. Chauffören vägrade köra vidare och bussen blev stående vid hållplatsen i en dryg kvart.

Livlig debatt om chaufförer

Johanna Gunnarsson lade ut filmen på Facebook. Inlägget har delats hundratals gånger och en livlig debatt om uppförande och busschaufförers arbetssituation har uppstått.

Kollektivtrafikmyndigheten Din Tur har bett om ursäkt för chaufförens beteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.