Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad som hände när Thomas Ahlm blev stående med en trasig skoter utan att kunna ringa efter hjälp – och hur löste det sig till slut. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Thomas kunde inte ringa efter hjälp i Naggen när skotern gick sönder – fick vänta sex timmar

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Ahlms skoter gick sönder när han var ute på tur i Naggen. Det tog sex timmar innan han kunde få hjälp – på grund av den dåliga mobiltäckningen i området.

Mobiltäckningen är nästan obefintlig i Naggen i Ånge. SVT:s reportrar undersökte saken i vintras, och då gick inga signaler fram.

Flera boende i byn har erfarenhet av hur svårt det är att ringa efter hjälp när de är utomhus. Thomas Ahlm fick uppleva konsekvenserna under en skotertur.

SVT Västernorrland i Ånge – glesbygdens överlevnad

Enligt honom, som är uppväxt i Naggen och tillbringar mycket tid i samhället, har mobiltäckningen däremot blivit mycket bättre på senaste tiden.

– Men det finns fortfarande ställen där är finns problem. Det är inget jättestort krav att kräva att vi ska kunna nå folk, vi lever ju ändå på 2000-talet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Västernorrland i Ånge – glesbygdens överlevnad

Mer i ämnet