Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Var och hur fort får du köra? Här listar poliskommissarie Mikael Abrahamsson fyra saker man behöver veta som skoterförare. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Lista: Det här behöver du veta när du kör skoter

Publicerad

Vad behöver man ha för skydd när man kör skoter och var får man egentligen köra? I videon förklarar poliskommissarie Mikael Abramsson några saker som du behöver ha koll på när du ska ut och köra.

Här är det förbjudet att köra snöskoter i Västerbotten

För att få en bättre överblick över lokala föreskrifter och tillfälliga förbud om skoterkörning har länsstyrelsen i Västerbotten skapat karttjänsten ”Skoterwebben”, där skoterförare kan informera sig om skoterförbudsområden.

Från den 5 maj är det förbjudet att köra skoter på statens mark ovan odlingsgränsen. För ortsbor finns vissa undantag inom förbudsområdena. Från och med 5 maj visas endast begränsningar för ortsbor i karttjänsten.

Källa: Länsstyrelsen i Västerbotten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.